Història

La Coral “Els Matiners” va néixer l’octubre de l’any 1971, arran de la necessitat de fer cantar els nens i nenes de l’Hospitalet. Així, la Roser Batallé, la Carme Batallé i la Mariona Estivill van començar als locals de la rectoria de la parròquia de Sta. Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet Centre.

Al 1972 es va escollir el nom de “Els Matiners” per votació dels mateixos nens. El nom prové de que en aquell temps els cantaires assajaven molt d’hora.

Al mateix any, 1972, la coral es va inscriure al Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC) amb qui comparteix objectius. Des de llavors hem participat activament a les trobades organitzades per aquest Secretariat.

Concert de Nadal, 1973

Al 1976 la coral es va traslladar al local de l’Ateneu de Cultura Popular, conegut aleshores per l’Harmonia.

Inicialment, tots els cantaires estaven en un sol grup. Més endavant, es van formar dos grups en funció de la edat dels nens i, posteriorment, al 1976 es va crear un tercer grup.

Producte de l’ambient musical creat a partir de Els Matiners, l’any 1973, va començar les seves activitats el cor d’adults “Coral Xalesta”.

A l’any 1979, gràcies a la iniciativa d’alguns cantaires que ja eren grans per a seguir a Els Matiners, es va formar el grup intermedi “Cor Maixata”.

Juguem Cantant, 1981

El número de cantaires de la coral ha anat variant força. Inicialment, tots els cantaires estaven en un sol grup. Més endavant, es van formar dos grups en funció de la edat dels nens i, posteriorment, al 1976 es va crear un tercer grup.

Durant el curs 1981-82 es va celebrar el 10è aniversari de la coral, i es va editar la Memòria del 10è aniversari.

Durant el curs 1991-92 es va celebrar el 20è aniversari de la coral del qual tenim un video al cual podeu accedir en el següent link

Durant el curs 1996-97 es va celebrar el 25è aniversari de la coral, i es va editar la Memòria del 25è aniversari.

Posteriorment, al 2004, degut a la manca de cantaires, es van fusionar els grups de mitjans i petits i va desaparèixer el grup dels grans. Des de llavors fins a l’actualitat el número de cantaires ha tornat a augmentat progressivament. Això va permetre tornar a crear el grup dels petits a l’inici del curs 2007/2008.

Durant tots aquests anys, hem realitzat una gran quantitat d’actuacions tant a Catalunya com a l’estranger. A l’apartat d’activitats es mostra un recull de les actuacions més representatives. Entre elles podem destacar l’organització del 35è Juguem Cantant a l’abril de 2008, on van participar uns 150 nens de les comarques del Barcelonès.